5 ting du kan give dit barn for at hjælpe med at sove bedre

Har dit barn problemer med at falde i søvn, eller sover han/hun dårligt om natten? Så kan det være en god idé at give ham/hende noget, der kan hjælpe med at sove bedre. Her får du fem forslag til ting, du kan give dit barn for at hjælpe med at sove bedre.

1. Bambussengetøj

Det er vigtigt for dit barn at have behageligt og blødt sengetøj, når det skal sove. Derfor er bambus sengetøj børn et oplagt valg til at give dit barn. Bambus er et meget blødt og behageligt materiale, og det er også godt for dit barns hud.

2. Sovemaske

En sovemaske kan også være en god idé at give dit barn. En sovemaske kan hjælpe med at blokere for lyset, så dit barn kan falde i søvn hurtigere. Dertil kan det for nogle føles beroligende at have noget blød rundt om øjerne, altså at det føles som at have en hånd på hoved eller en kold klud. En sovemaske har derfor flere positive funktioner.

3. Ørepropper

Hvis dit barn har problemer med at falde i søvn på grund af støj fra trafik eller naboer, kan det være en god idé at give ham/hende nogle ørepropper. Det kan være svært at falde i søvn, hvis man hele tiden hører støj fra andre, men det er selvfølgelig ikke alle børn, der er sensitive overfor lyd, så du bør først prøve dem af for at se, om ørepropper er noget, der kan hjælpe for, at dit barn får en bedre søvn.

4. Lav en god rutine

En god rrutine kan hjælpe med at forberede dit barn på at skulle sove. Det kan være en god idé at lave en fast rutine hver aften, som dit barn kan forvente. Eksempelvis kan du lave et lille ritual, hvor du hver aften læser nogle godnathistorier. Det kan eksempelvis være nogle historier med nogle beroligende og rolige historier, hvis det er det, der kan hjælpe dit barn med at falde i søvn.

5. Lav en god soverutine

Som tidligere nævnt er det vigtigt at lave en god soverutine, som dit barn kan forvente. Det er godt at dit barn kender sin soverutine, så det ved, hvad der sker hver aften, og at sove tid er noget, der kommer til at ske. Dertil er det også en god idé, at dit barn ved, at alt det sjove og interessante sker, når det er vågent og ikke, når det skal sove.