Autostole, LATCH og vægtgrænser

Børnesæder er et af de vigtigste sikkerhedsudstyrsdele i et køretøj. Men med alle de forskellige typer, størrelser og vægtgrænser kan det være forvirrende at vide, hvilken der er den rigtige for dit barn. I dette blogindlæg hjælper vi dig med at forstå de forskellige typer autostole til børn, og hvornår du skal bruge dem. Dit barn skal køre i en autostol, der passer til dets størrelse, vægt og alder. Læs dette for at få vores anbefalinger til de bedste autostole til dig og dit barn.

 

Der findes fire hovedtyper af autostole til børn:

 

  1. Bagudvendte autostole
  2. Fremadvendte autostole
  3. Selevognsæder
  4. Børnesæder

 

Bagudvendte autostole er den sikreste type sæde til små børn. De bør bruges, indtil barnet når den vægt- eller højdegrænse, der gælder for sædet, hvilket typisk er omkring 40 pund eller 1,5 meter høj.

 

Fremadvendte autostole er til børn, der er vokset ud af deres bagudvendte autostole. De bør bruges, indtil barnet når den vægt- eller højdegrænse, der gælder for sædet, hvilket typisk er omkring 80 pund eller 1,5 meter og 9 tommer.

 

Booster-sæder er til børn, der er vokset ud af deres fremadvendte autostol. 

 

De skal bruges, indtil barnet er stort nok til at bruge sikkerhedsselen sikkert, hvilket typisk er omkring otte år eller 1,5 meter og 9 tommer.

 

Børnesæder er til børn, der er for store til en selepude, men som ikke er store nok til at bruge sikkerhedsselen på sikker vis. De skal bruges, indtil barnet er stort nok til at bruge sikkerhedsselen sikkert, hvilket typisk er omkring otte år eller 1,5 meter og 9 centimeter.

 

Nu hvor du forstår de forskellige typer autostole, og hvornår de skal bruges, kan du sørge for, at dit barn altid er i sikkerhed, når det kører i bilen. Sikkerhedsseler er en anden vigtig sikkerhedsfunktion i køretøjer. Alle passagerer bør altid have sikkerhedsseler på, uanset deres alder.Ud over autostole og sikkerhedsseler er der andre sikkerhedsfunktioner, der kan være med til at sikre din familie under kørslen. Det drejer sig bl.a. om airbags, blokeringsfri bremser og traction control. Ved at gøre dig bekendt med disse sikkerhedsfunktioner, og hvordan de fungerer, kan du være sikker på, at du og din familie altid er så sikre som muligt, når I er på vejene.