Sådan hjælper du dine børn, hvis de lider af tandlægeskræk

Der er desværre rigtig mange, der lider af tandlægeskræk. For mange begynder det i en hel ung alder, og det kan ofte være i forbindelse med, at de har haft en ubehagelig oplevelse ved tandlægen. Der er dog også nogle, der er skræmte ved tanken om tandlægen uden at have et traume derom.

Men hvad kan man egentlig selv gøre, hvis man gerne vil hjælpe sine børn, der lider af tandlægeskræk?

Tal med dem

Noget af det vigtigste du kan gøre, hvis dine børn lider af tandlægeskræk, er at tale med dem. Som børn af dig, vil de også lytte til dig.

Hvis du fortæller dem, at der ikke kan ske noget, så tror de måske på dig. Du kan også fortælle dem, hvad der kan ske, hvis de ikke går til tandlæge. Det behøves naturligvis ikke at være en skræmmekampagne, men derfor kan du godt lægge vægt på vigtigheden af det.

Få den rigtige tandlæge

Der er stor forskel på tandlæger, og det kan godt tage tid at finde den helt rigtige. Det gør sig særligt gældende, hvis man lider af tandlægeskræk.

Du kan benytte dig af tandlaege-vanlose.dk, hvis du gerne vil have en tandlæge, der er vant til at håndtere denne slags. Det er bestemt ikke ligegyldigt, om du vælger en tandlæge, der har erfaring med børn med tandlægeskræk eller ej. Hvis du vælger denne tandlæge, så er du sikker på, at dine børn er i gode hænder.

Forkæl dem efter tandlæge

Det kan også være en god idé at forsøge at få dem til at forbinde noget positivt til det med at gå til tandlæge. Det kan f.eks. være, I laver en tradition om, at I altid skal forbi bageren og have en kage, når I har været inde ved tandlægen.

Du kan læse mere om gode tricks for tandlægeskræk på https://www.tandlaegeforeningen.dk/. Hvis dine børn er meget små, så kan det sagtens være at glæden ved at få en kage kommer til at overskygge skrækken ved at tage til tandlæge.

Hold dem i hånden og gå med ind

Det er også meget vigtigt, at du sørger for at være der for dine børn, når de er inde til tandlægen. Gå med derind, og sørg for at holde dem i hånden, hvis de er bange. Når man er bange, så kan det betyde meget, at man har mor ved sin side.