Se de forskellige kirker på Amager med dine børn

På Amager ligger der hele 16 kirker, som hører under den danske folkekirke. Disse kirker omfatter bygninger, som stammer helt tilbage fra middelalderen, såvel som mere moderne kirker. At tage på kirkerundfart med dine børn kan være en fremragende måde at bruge en weekenddag på!

 

Et eksempel på en kirke, som stammer helt tilbage fra middelalderen, er den meget smukke og ikoniske Tårnby Kirke. Et eksempel på en mere moderne kirke er Købnerkirken på Shetlandsgade 6. Her kan ungerne rigtigt se forskellen på arkitekturen.

 

Kirkerne på Amager er således en del af Danmarkshistorien, og er med til at præge den danske kulturarv – særligt de ældste kirker på øen. De er bestemt et syn værd for hele familien på en fridag. Traditionelt set er det nemlig i kirken, at man bliver døbt, konfirmeret og gift med sit livs udkårne. Det er også fra kirkerne, at livet afsluttes.

 

Kirkerne på Amager danner således ikke kun ramme om livets største og mest positive begivenheder, men også det sted, hvor vores kære stedes til hvile fra – hvor livet når sin afslutning. En tur til kirkerne på Amager med dine børn kan således også lægge op til den svære snak med børnene om liv og død.

 

Det er fra kirkerne på Amager, at bisættelser og begravelser finder sted for amagerkanerne, ofte med hjælp af en lokal bedemand på Amager.

 

Tårnby Kirke er en af de mest ikoniske kirker på Amager

I Tårnby Kommune findes der hele fire smukke kirker, men den smukkeste af disse kirker er klart den gamle middelalderkirke, som også kendes som Tårnby Kirke.

 

Faktisk er Tårnby Kirke den ældste kirke i Storkøbenhavn, som stadigvæk er I brug.

Oprindeligt var kirken bygget med to tårne, og kirken kan dateres helt tilbage til 1100-tallet. Dine børn kan rigtigt lære at bruge deres fantasi og forestillingsevne om hele middelalderen, når de besøger denne spændende kirke!

 

Kirken er opført med forskellige typer af sten, deriblandt både mursten og kampesten. Disse forskellige typer af sten vidner om kirkens historie med forskellige tilbygninger og restaureringer. Hvis du og dine børn har fået blod på tanden for at lære mere om denne spændende kirke, så kan I læse mere på deres hjemmeside her.

 

Tårnby Kirke har også en meget gammel kirkegård tilknyttet, hvor folk er blevet begravet lige siden middelalderen. I dag er det muligt at blive begravet i både urne og i kiste på kirkegården, og der er blandt andet en urneplænegrav. Som udgangspunkt er det god skik, at børnene ikke leger gemmeleg på kirkegården!

 

Andre kirker på Amager

Hvis du vil vide mere om Amagers kirker, så kan du altid foretage en søgning på internettet. Her vil du nok komme forbi Filips Kirke i Sundby. Denne kirke er som Tårnby Kirke også meget ikonisk og samtidig også meget let genkendelig med sine hvide mure og sit røde tag.

 

Kirken er bygget af arkitekten Rue og blev indviet i 1924. Ved kirken er der plads til næsten 500 mennesker, og det er således en af de største kirker på Amager.

 

Foruden de kirker, som vi her har nævnt, er der også Korsvejskirken og Kastrup Kirke, som bestemt er et besøg værd, hvis du er interesseret i kirkerne i lokalområdet.

 

Det gode ved at besøge kirkerne på Amager som del af en familieudflugt er også, at vandet ligger lige rundt om hjørnet, uanset hvor I er henne på øen. Derved kan rundturen med børnene sluttes af med et besøg på stranden, som kan kombineres med en dejlig is i sommerhalvåret!